Várja önt

Mohács és környéke

 • Pécs

  A kulturális sokszínűségéről és 2000 éves történelméről híres megyeszékhely csupán fél óra autóúttal elérhető Mohácsról az M60-as autóúton. Egész napos kikapcsolódást nyújt a belváros komplexitása. Mindenképp ajánlott az alábbi látnivalók megtekintése:

  Pécs

Ismerje meg

Pécs látnivalóit

 • Zsolnay Kulturális Negyed

  A Zsolnay Kulturális Negyed hagyományokon alapuló, de ízig-vérig mai, modern komplexum és élettér. Látogatható a Zsolnay-múlt: Gyugyi László gyűjteménye a millennium és a szecesszió korszakának termékeit vonultatja fel, megtekinthető a Család- és Gyártörténeti Kiállítás, valamint eredeti pompájában a Zsolnay Mauzóleum, a Zsolnay család nyughelye, ahol 42 oroszlán őrzi az eozin titkát. A Zsolnay Kulturális Negyed egyben egy olyan multifunkcionális hely, ahol koncertek, színházi előadások, és egyéb produkciók is helyet kapnak.

 • Ókeresztény sírkamrák

  Pécs város római kori elődje, Sopianae késő római ókeresztény temetője 2000-ben került fel az UNESCO világörökségi listájára. A feltárt leletegyüttes építészetében és falfestészetében rendkívül sokoldalúan és összetetten szemlélteti a Római Birodalom északi és nyugati provinciáinak korakeresztény temetkezési építészetét és művészetét. A magyarországi világörökségi helyszínek közül a pécsi ókeresztény temető az egyetlen, amely kultúrtörténeti kategóriában nyert felvételt az UNESCO világörökségi listájára.

 • Mecseki látnivalók

  A Mecsek hegyei természeti kincsekben és épített látnivalókban gazdagítja a látogatók élményét. A Pintér-kert, az Állatkert a Tettyei Mésztufa-barlang a Mecsek lábánál ajánlott kirándulóhelyek. A TV-torony egyedülálló panorámát nyújt mindenkinek, aki bírja a magasságot. És ha van kedve, akkor Tv-toronyból egy rövid túrával elérhető a Mandulás kirándulóhely az Állatkert szomszédságában.